הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  

חוויות מפעילויות

  • חגיגת שבועות 2009 בחוות דרך התבלינים - אירוע שכולו מחובר לטבע


    פסטיבל  אמנות הקליעה, זו השנה השלישית ברציפות, הפך מסורת אליו מגיעים המוני מבקרים שאוהבים פעילות בחיק הטבע, פעילות איכותית עם ערך מוסף וחוויה משפחתית. במרכז המבקרים בבית לחם הגלילית יוצרים מכל הארץ באמנות הקליעה מגיעים מדי שנה לתת סדנאות אומן ותצוגות מרהיבות של אמנות קליעת הסלים.
    חגיגה של פעילויות ומוצרים חדשים מוצעים למבקר בחוות דרך התבלינים עם נגיעה ייחודית לחג הביכורים: תערובות, תבלינים, צמחי מרפא ועוד הרבה דברים טובים...
     
    פסטיבל הקולעים הפך מסורת בחג השבועות בחוות דרך התבלינים. השנה הוסיפו צוות החווה הופעה של להקה המנגנת מוסיקה קובנית שהקפיצה את המבקרים והשרתה עליהם אוירה שמחה ואיכותית. ההצלחה הייתה כל כך גדולה שהלהקה התבקשה לתת עוד ועוד הדרנים... משהו באווירה האותנטית של קליעת הסלים, פעילות הילדים בטבע והמוסיקה התחברו מצוין יחד לחוויה שלמה וחזקה.
     
    מסתבר שאלפי שנות קליעה נחבאים בין ענפי הסלים, ששורשים עמוקים להם משחר ההיסטוריה. תרבות קליעת הסלים שזורה בהיסטוריה האנושית, מאז ימי קדם, כמלאכת יד שנועדה לשימוש יומיומי: לבית, לחקלאות ולמסחר. הטבע הנדיב שימש, מאז ומתמיד, השראה לקולעים והציע שפע של חומרי יצירה: עשבים ושורשים, קש דגנים, סוף ועלי דקל, קנים, פצלות עצים וענפים גמישים, במבוק וראטאן (נצרים). לערבה, הנפוצה בעיקר באירופה, העניק הטבע במה לאמנות הקליעה ואותה מגדלים באופן מיוחד לקליעה, כענף חקלאי לכל דבר.
     
    מגוון הטכניקות של קליעת הסלים עשיר כמגוון החומרים, החל מפשוטות ועממיות ועד למורכבות ומקצועיות ובכולם ניתן היה לצפות ולהתנסות בחוות דרך התבלינים בסדנאות אומן ייחודיות שערכו קולעי הסלים.  היום, בעידן המודרני, תהילת העבר חוזרת לאמנות הקליעה, מציעה פנים עיצוביות חדשות ומשתלבת עם המודעות לאיכות הסביבה. יותר ויותר אנשים מגלים מחדש את היופי והחיוניות שבמלאכת קליעת הסלים, ונהנים ממוצרי קליעה טבעיים על פני המוצרים התעשייתיים.
    תערוכת כלים חקלאיים ענקיים של בר הוסיפה נופך חקלאי ועוצמתי לחג הקציר,  והילדים נהנו להתבונן בכלים הענקיים ולהצטלם ליד הקומביין הגדול, מקצרת הירק והטרקטורים..אין כמו חג שבועות לסמל את הקציר בשילוב הנכון של החווה עם שדות העמק.

    סל הביכורים השתדרג עם מוצרים חדשים שפיתחו חוות דרך התבלינים לכבוד החג: החל מתערובות חג חדשות ובנוסף, הציעו  מוצרים משלימי חוויה של גבינות איכותיות מחוות הנוקדים, יינות מיקב טוליפ ולחמים ללא גלוטן. הביקוש היה כל כך גדול, שבחווה ממשיכים למכור את המוצרים מעבר לחג השבועות באופן קבוע.
    " אלו מוצרים איכותיים שמשלימים את הסל החווייתי שאנחנו מציעים בחווה. למכור גבינות, יין ותערובות גורמה לבישול, משתלב מצוין עם התבלינים שלנו והכי מתאים לרוח המקום. יש עלייה גדולה בביקוש למוצרים נטולי הגלוטן, והלחמים שאנחנו מוכרים טעימים ואיכותיים ביותר."

    חג שבועות חלף..אבל החגיגה בחווה לא מפסיקה לעולם "המחשבה היא כל הזמן, לרגש, לחדש ולהביא מוצרים חדשים, תבלינים, תערובות ומוצרים משלימים כמו גם  פעילויות חווייתיות חדשות למבקרים שלנו" אומרת קרן מנהלת החנות של מרכז המבקרים בחוות דרך התבלינים ושוקדת כבר על הפעילויות שיהיו בקיץ.
     

     


לבירור הפעילות הקרובה:





עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו